Om Ehandelskurser

Jag har jobbat med e-handel i över 10 år, och under alla de åren har jag letat efter en “quick fix” eller en “silver bullet” som skulle få mitt företag att växa raketsnabbt. Du vet sådär som man ibland läser om i tidningarna. Jag lyckades inte med det. Men det jag lärde mig är att det inte finns några snabba lösningar. Det handlar om att jobba långsiktigt, att jobba smart och att veta vad man ska lägga tiden på (och vad man kan välja bort). 

Företagande, entreprenörskap, e-handel och digitalisering ligger mig varmt om hjärtat. Men jag tror inte att ett företag blir varken långsiktigt eller hållbart om du inte ställer in dig på att det kommer ta tid att bygga ditt företag. För det kommer ta tid, det gör det för alla. Det är bara sällan det står med i alla framgångssagor som man läser om i tidningarna. Men om du brinner för din idé, och vill satsa på att få det att fungera – ja, då hjälper jag dig gärna på vägen. 

Jag startade och drev Nordic Design Collective (senare Nordic Poster Collective) i över 10 år, och var också ansvarig för inkubatorn på E-commerce Park i Helsingborg (Sveriges enda inkubator inriktad på e-handel) under ett år. Sedan dess har jag också varit med och startat Mylla Mat och utbildar företagare i e-handel även i andra sammanhang.

Genom åren har jag provat ungefär allt man kan göra inom e-handel. Jag har bytt plattform ett par gånger, jobbat med olika marknadsföringskanaler, gjort popup-butiker, mässor, bytt affärsmodell och varumärke på min verksamhet. Allt har verkligen inte varit varken smärtfritt eller lyckat, men jag har lärt mig massor på vägen! Och det är ju så det är med företagande – du vet inte förrän du har provat, och om det inte går som du har tänkt dig så har du lärt dig något viktigt.

Nu vill jag dela med mig av mina erfarenheter, så att det kan gå lite lättare för dig. Jag kommer inte lova guld och gröna skogar. Inga quick fixes eller säkra svar. Inga garanterade framgångar eller enkla lösningar. Det är fortfarande mycket jobb som ska göras, och det är du som måste göra det. 

Men det jag lovar dig är att jag kommer dela med mig av alla mina lärdomar (både de bra och de dåliga), och ge dig en stabil grund att stå på. Jag kommer finnas vid din sida, och jag kommer hjälpa dig hitta din alldeles egna väg framåt. En väg som är långsiktigt hållbar, och som går i linje med dina värderingar. 

Du kommer inte vara ensam i det här. Vi gör det tillsammans. 
Jag ser fram emot att få jobba med dig.

Maria Richardsson
Din lärare och coach på Ehandelskurser.com

Har du några funderingar? Hör gärna av dig till mig på maria@ehandelskurser.com.

Är du nyfiken på vad andra tycker om att jobba med mig?